Arrdream submitted a new resource:
FreeBSD 10.1 AMD64 (64BIT)
FreeBSD 10.1 işletim sistemi, FreeBSD 10.x serisinin ikinci kararlı sürümüdür ve açık kaynaklı, güvenilir, yüksek performanslı bir Unix türevi işletim sistemidir. Sunucular, masaüstü sistemleri ve gömülü cihazlar için tasarlanmıştır. 10.1 sürümü, önceki sürümlerdeki hataları düzeltirken performansı ve özellikleri artıran yenilikler sunar.
FreeBSD 10.1 sürümünü yukarıdaki butondan üzerinden indirin. ISO dosyasını indirdikten sonra bir USB veya DVD’ye yazdırarak kuruluma başlayabilirsiniz.
FreeBSD 10.1, kararlılığı ve performansıyla modern sistemler ve projeler için güçlü bir temel sağlar.
Read more about this resource...
FreeBSD 10.1 AMD64 (64BIT)
FreeBSD 10.1 işletim sistemi, FreeBSD 10.x serisinin ikinci kararlı sürümüdür ve açık kaynaklı, güvenilir, yüksek performanslı bir Unix türevi işletim sistemidir. Sunucular, masaüstü sistemleri ve gömülü cihazlar için tasarlanmıştır. 10.1 sürümü, önceki sürümlerdeki hataları düzeltirken performansı ve özellikleri artıran yenilikler sunar.
FreeBSD 10.1’in Öne Çıkan Özellikleri
- Geliştirilmiş ZFS Desteği
- ZFS dosya sistemindeki kararlılık artırıldı.
- Snapshot ve veri replikasyon performansında iyileştirmeler yapıldı.
- İyileştirilmiş Güvenlik Özellikleri
- pkg Paket Yöneticisi
- KVM Desteği
- FreeBSD 10.1, sanallaştırma için KVM (Kernel-based Virtual Machine) desteğini genişletti.
- Geliştirilmiş Ağ Performansı
- Bhyve Sanallaştırma Geliştirmeleri
- FreeBSD’nin yerel sanallaştırma platformu Bhyve, daha fazla işletim sistemi desteği ve iyileştirilmiş kararlılık sundu.
- Gömülü Sistemler için Destek
- ARM tabanlı cihazlar için daha iyi donanım desteği ve performans iyileştirmeleri.
- Diğer Güncellemeler
Sistem Gereksinimleri
- Mimari: amd64, i386, armv6, armv7
- RAM: Minimum 64 MB önerilir.
- Depolama: Minimum 2 GB boş disk alanı.
FreeBSD 10.1’in Kullanım Alanları
- Sunucu Yönetimi: Yüksek performanslı ve güvenilir bir sunucu ortamı sağlar.
- Ağ Yönlendirme ve Güvenlik Duvarları: PF (Packet Filter) ve IPFW desteği ile güçlü bir güvenlik çözümü.
- Sanallaştırma: Bhyve veya diğer sanallaştırma araçlarıyla esnek çözümler sunar.
- Gömülü Sistemler: Hafif ve modüler yapısıyla gömülü cihazlarda kullanım için idealdir.
FreeBSD 10.1’i İndirme ve Kurulum
FreeBSD 10.1 sürümünü yukarıdaki butondan üzerinden indirin. ISO dosyasını indirdikten sonra bir USB veya DVD’ye yazdırarak kuruluma başlayabilirsiniz.
Destek ve Belgeler
- FreeBSD belgelerine ulaşmak için resmi dokümantasyon sayfası kullanabilirsiniz.
- 10.1 sürümüne özel değişiklikler ve bilinen sorunlar için sürüm notlarını inceleyin.
FreeBSD 10.1, kararlılığı ve performansıyla modern sistemler ve projeler için güçlü bir temel sağlar.
FreeBSD 10.1’in Öne Çıkan Özellikleri
- Geliştirilmiş ZFS Desteği
- ZFS dosya...
Read more about this resource...
Son düzenleme: